Méhpempő

A méhkirálynő kiváltsága ez a különleges elixír.
Nem véletlenül hívják ezt a sárgásfehér, opálos,  krémet a Hosszú Élet Elixírjének: zsírokat, gyümölcs– és szőlőcukrot tartalmaz. A teljes B-vitaminsor mellett A-, B-, C-, D-, E-, H-, K-, P vitaminok találhatóak benne. Magas az ásványi anyag tartalma is, káliumot, rezet, vasat, foszfort, kalciumot, sziciliumot és ként is tartalmaz. Nyomelemei között a kén, a mangán, a nikkel és a kobalt is szerepelnek. Nyolc nélkülözhetetlen aminosavat, tíz másodlagos aminosavat, észtereket és nukleinsavat is találhatunk benne. Az acetil-kolin, a nikotinamid, a bioten, az aminobenzoesav, az enzimek, a hormonok és a nagy mennyiségű fehérje mellett olyan vegyületeket is tartalmaz, melyeket még egyáltalán nem azonosítottak.

Közismert a Méhpempő citosztatikus és antioxidáns hatása.
Ezen kívül azonban kiváló gomba-, vírus- és baktériumölő, nagyszerű fájdalomcsillapító, sebgyógyító, hámosító, regeneráló hatású. A Royal Jelly javítja az anyagcserét, vizelet– és epehajtó hatású.
Nagysegítséget jelent az időskori problémák és betegségek kezelésében, mint az agyi szklerózis tüneteinek csökkentésében.Sikerrel alkalmazható a méhpempő az idegrendszeri problémák kezelésekor, a depresszió, a migrénes fejfájás, a stressz kiváló ellenszere.
Alultápláltaknak, legyengült szervezetűeknek (betegségből való kilábalásnál), vérszegényeknek és vitaminhiányban szenvedőknek ez a legtökéletesebb természetes segítség.
Jól bevált a menopausa, női-, férfi klimax tüneteinek enyhítésére, valamint a menstruációs problémák kezelésére.
Sikerrel alkalmazzák a szív-, vér-, valamint az érrendszeri panaszok kezelésének kiegészítőjeként.
Igen jó hatással van a gyomor és a bélrendszer működésére is.
Egyre több vizsgálat bizonyítja a méhkaptár termékeinek fontosságát, hiszen egyre többször alkalmazzák sikeresen a Propoliszt, valamint a Royal Jellyt a daganatos megbetegedések megelőzésére és a kialakult betegségek kezelésére.